Teknisiä ongelmia!

Huhhuh, eipä alkanut vuosi ihan niin mutkattomasti mitä olin odottanut! On ollut ongelmia niin nettisivujen kanssa kuin puhelinliittymien parissa. Ei ole paljoa ollut bloggailulle aikaa! Helmikuun alussa päätin vaihtaa puhelinliittymäni uuteen, ja otin Moin liittymän löytämäni vertailusivuston Liittymätarjoukset.net kautta. Noh eipä mennyt liittymän vaihtaminen ihan mutkattomasti! Otin nimittäin uuden liittymän suoraan heti ilman sen kummempaa mietiskelyä, koska olin muutenkin halunnut vaihtaa puhelinnumeroni niin vanhalla ei ollut niin väliä. Kun olin ottanut uuden liittymäni, ja ajattelin irtisanoa vanhan pois, tulikin esille että nykyinen liittymäni oli määräaikainen! Toisin sanoen, määräaikaisuutta oli vielä puolitoista vuotta jäljellä joten uuden liittymän ottaminen oli nyt aivan turhaa. Onneksi sain sentään irtisanottua Moin liittymän nopeasti niin ei tarvinnut jäädä kahden liittymän loukkuun. Päädyin muuten Moin liittymään kun olin lukenut sitä koskevan artikkelin jossa sitä kehuttiin kovasti.

Noh, se liittymäongelmista. Entäs sitten nettisivut? Tämä on totta tosiaan ensimmäinen tekemäni nettisivu koskaan (sen ehkä huomaa 🙂 ) ja kaikki ei ole ollut aivan mutkatonta. Ensi alkuun, ennen kuin sain edes ensimmäistä blogipostaustani aikaan, käytin kaksi kokonaista viikonloppua nettisivujen pystyttämiseen. Luulin että olisi nopeampaa, ja varmasti onkin kun osaa, mutta itse kun säheltää ilman kokemusta niin ei näytä olevan aina niin simppeliä 🙂 Onneksi täältä löytyi apu jonka aloittelijakin pystyi ymmärtämään. Tai no, löytyi apu WordPressin asennukseen. Menihän siinä sitten aika pitkään myös teeman ja lisäosien kanssa säheltäessä ennen kuin sivu alkoi näyttää ollenkaan järkevältä. Vihdoin ja viimein, tarpeeksi aikaa käytettyäni sain kaiken toimimaan ja voi vitsi miten ylpeä fiilis tulikaan kun kaikki toimi!

Miten minulle sitten tuli ongelmia vaikka sivut olivat jo olemassa? Noh, koitin vaihtaa teemaa, ja sain koko ulkoasun sekaisin. Koitin hädissäni näppäillä suunnilleen kaikkea, eikä mikään tuntunut auttavan. Olin myös aiemmin koittanut asentaa paria ulkoasua muuttavaa lisäosaa (pagebuilderia vai mitähän ne olivat) ja sen myötä asiat ei ainakaan helpottuneet. Loppujen lopuksi jouduin ottamaan yhteyttä verkkosivujen hostaajaan joka palautti sivuston varmuuskopion. En aluksi edes tiennyt varmuuskopion olemassaolosta, joten voi että olinkaan huojentunut kun sain kaikki asetukset takaisin! Meinasi jo hieman alkaa ahdistamaan. Tähänkin onnistuin tuhraamaan aikaa yhden viikonlopun ja yhden maanantai-illan.

Tätä postausta kirjoittaessani satelee iloisesti lunta ja pakkasta on asteen verran – eipä ihan heti uskoisi ulos katsoessaan että nyt on toukokuun kolmas! Kyllä tämä Suomessa asuminen on vaan niiiiin ihanaa 🙂 Säästä inspiroituneena tein extempore päätöksen ja varasin matkat ensi maanantaille viikoksi Turkkiin! Toivotaan ettei siellä satele lunta, seuraava postaus tuleekin koskemaan varmasti reissua! Palaamisiin, kaikki ihanat lukijani! 🙂

Kategoria(t): Artikkelit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.